Tango

Tango-ul s-a nascut de fapt, in bordelurile frecventate de clasa de jos, din suburbiile rau famate din Buenos Aires. Initial, Tangoul a fost un dans exclusiv al barbatilor.

In Europa, tango-ul a fost dansat pentru prima oara inainte de primul razboi mondial. Cu un tempo de 36 masuri pe minut. Isi are originile in Buenos Aires (Argentina), unde a fost dansat pentru prima data in 'Barrio de las Ranas' (ghetoul din Buenos Aires).

Pe vremea aceea era cunoscut sub numele de 'baile con corte' (dans co stop). Filfizonii din Buenos Aires l-au modificat din doua puncte de vedere: in primul rand au schimbat asa-numitul 'ritm de polca' in 'ritmul Habanere' si in al doilea rand l-au numit tango. Incepand cu 1900, mai multi amatori au incercat sa introduca acest dans argentinian la Paris, dar fara succes. Fiind mai degraba un dans exotic, o creatie senzuala a popoarelor sudice, tango-ul nu a fost initial acceptat de inalta societate europeana.

Cu toate acestea, se dansa inca in zonele suburbane si castiga din ce in ce mai multa popularitate. Debutul tango-ului s-a produs la un concurs de dans de pe Riviera franceza, unde a fost atat de bine prezentat de un grup de entuziasti incat a castigat o faima imediata in Paris si apoi in restul europei.

Inaintasul Tango-ului a fost Milonga ( o forma de muzica).

La inceputul secolului 20, Milonga (in care exista miscarea specifica scurta si oprita de cap si de umeri) era dansata in sali mici, de inalta societate din Brazilia.

Din 1900 mai multi amatori din comunitatea argentiniana au incercat fara succes sa introduca Tangoul (36 de masuri pe minut) in Paris .Tangoul nu a fost acceptat nici la Londra, fiind considerat un dans erotic.

In 1907 dupa cateva schimbari de stil si in urma unui concurs de dans pe Riviera Franceza, Tango-ul a fost acceptat atat la Paris cat si la Londra la petreceri, ceaiuri sau cine dansante („Tango teas” „Tango Soupier”), ce aveau ca invitati dansatori profesionisti.

Caracterul dansului este dat de miscarile sincopate si de pauzele dramatice, iar maniera de abordare depinde in mare masura de abilitatea dansatorilor de a se adapta caracterului pasional al acestuia. Este un dans plin de personalitate, cu multa traire interioara care invaluie publicul cu parfumul sau.

Masura muzicala este de 4/4, tempo-ul fiind de 30-33 masuri pe minut.

Inscrie-te la un curs de Tango ! - Dansuri sportive

 

LoginLogin
Ma inregistrez

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi16
mod_vvisit_counterIeri41
mod_vvisit_counterSaptamana asta374
mod_vvisit_counterSaptamana trecuta468
mod_vvisit_counterLuna asta1427
mod_vvisit_counterLuna trecuta2651
mod_vvisit_counterToate zilele227059

Online Now: 1
Your IP: 54.156.39.245
,
Today: October 20, 2018