Samba

Samba isi are originile in Africa, dar a fost descoperita in Brazilia, unde s-a dezvoltat, devenind de altfel si un dans national, fiind o combinatie de influente africane, indiene si iberice. Numeroasele versiuni ale Sambei - de la Baio (pronuntat Bajao) la Marcha - sunt dansate la Carnavalul de la Rio si in scolile de samba.

Atat dansul in sine, cat si muzica poate avea numeroase forme. Primele incercari de a aduce Samba in salile de dans europene dateaza in jurul anilor 1923-1924, dar abia dupa Al Doilea Razboi Mondial acestdans a devenit popular in Europa, in perioada 1948-1949.

In anii 1830 s-a dezvoltat un dans provenind dintr-o mixtura intre figurile de dans executate de negrii, impreuna cu rotatii ale corpului si sway-uri din Lundu. Mai tarziu au fost adaugati pasi de carnaval.Acest dans a inceput sa se modifice, iar dansatorii au optat pentru stitul european caracterizat de o pozitie de dans destul de apropiata intre cei doi dansatori. In jurul anului 1885, a fost adoptat de inalta societate din Rio, si popularizata sub numele de ZembaQueca, pentru a fi modificat numele in Mesemba.

La inceputul secolului XX, Masemba a fost combinat cu un alt dans brazilian numit Maxixesi ce a fost popularizat in SUA si Europa.

Samba din cadrul dansului sportiv, desi pastreaza elemente pe care brazilienii le considera a fi adevarata samba, acest dans a fost structurat in anul 1956 de catre Pierre Lavelle. Din acel moment, au aparut numeroase tipuri de samba in directa legatura cu moda vremurilor.

Pentru a reusi exprimarea adevaratului caracter al Sambei, dansatorii trebuie sa abordeze o interpretare vesela, exuberanta. Majoritatea figurilor de Samba ce se danseaza astazi sunt realizate prin miscarea soldurilor, miscare dificila, dar fara de care dansul si-ar pierde efectul.

Cu o coregrafie echilibrata, alternand deplasarile cu partile statice si miscarile rapide cu cele lente, acest dans emana energie amintind in permanenta de vestitele Carnavaluri de la Rio.

Masura muzicala este de 2/4, tempo-ul fiind de 50-52 masuri pe minut.

Inscrie-te la un curs de Samba ! - Dansuri sportive

 

 

 

LoginLogin
Ma inregistrez

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi26
mod_vvisit_counterIeri41
mod_vvisit_counterSaptamana asta384
mod_vvisit_counterSaptamana trecuta468
mod_vvisit_counterLuna asta1437
mod_vvisit_counterLuna trecuta2651
mod_vvisit_counterToate zilele227069

Online Now: 3
Your IP: 54.156.39.245
,
Today: October 20, 2018