Paso doble

Paso doble este unul din multele dansuri spaniole traditionale care sunt asociate cu diferite aspecte ale vietii spaniole. Paso Doble s-a dezvoltat pe baza miscarilor matadorului in timpul coridelor. In acest dans partenerul este mult mai mult in centrul atentiei, partenerei revenindu-i rolul capei. Elementul de legatura intre corida si muzica acestui dans, este dat mai ales de caracteristica muzicii de mars folosita la inceputul coridei. Coridele dateaza inca din vecheaCreta, si doar in anii 1700 a fost adoptata si de spanioli.

Dansul acesta este ultimul dans ce se invata in timpul cursurilor de dansuri latino-americane, deoarece se bazeaza pe o coregrafie precisa aranjata pe linia melodica, fiind un dans foarte dificil.

Dansul Paso Doble a inceput sa castige popularitate in jurul anilor 1920, punctul culminant al popularitatii fiind atins in anul 1926. Paso Doble a fost acceptat ca dans de competitie dupa Al Doilea Razboi Mondial.

In momentul in care incepe muzica de Paso Doble, instantaneu se creaza o atmosfera specific spaniola.Modul de prezentare a acestui dans este cu pieptul larg, umeri desfacuti indreptati in jos, cu gatul tras pe spate, iar capul este inclinat usor in fata spre in jos.Aceasta este pozitia toreadorului care trebuie sa aiba contact vizual permanent cu taurul. Greutatea corpului este spre in fata, dar majoritatea pasilor ce merg spre in spate au conducere cu calcaiul. De obicei coregrafia este legata de structura melodica a dansului ‘EspagnaCani’, care este dansul tiganesc spaniol, acest dans avand trei bucati crescendo in muzica. Aceste momente sunt usor de remarcat datorita pozelor spectaculoase relalizate de catre dansatori, ceea ce adauga grandoare dansului.

Masura muzicala este de 2/4, tempo-ul fiind de 60-62 masuri pe minut.

Inscrie-te la un curs de Pasodoble !

 

LoginLogin
Ma inregistrez

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi17
mod_vvisit_counterIeri41
mod_vvisit_counterSaptamana asta375
mod_vvisit_counterSaptamana trecuta468
mod_vvisit_counterLuna asta1428
mod_vvisit_counterLuna trecuta2651
mod_vvisit_counterToate zilele227060

Online Now: 2
Your IP: 54.156.39.245
,
Today: October 20, 2018